• Aarhusiansk innovationscenter skal genopfinde velfærdsamfundet

  Publiceret 07-10-2015

  Aarhus Kommunes nye innovationscenter er sat i verden for at flytte kommunens fokus fra egne ydelser til borgernes behov. Metoderne er hentet fra designverdenen. Interview med stadsdirektør Niels Højberg og centerleder Anne Vest Hansen.

 • Aarhus kickstarter storsatsning på innovation

  Publiceret 07-10-2015

  Aarhus Kommune vil genopfinde sig selv med design-tænkning. COI var med til at skyde indsatsen ind i kulturhuset DOKK1, hvor kommunens nye innovationscenter skal bo.

 • Hvad får en god idé til at sprede sig?

  Publiceret 30-09-2015

  På rekordtid har rickshaw-bevægelsen Cykling uden alder erobret cykelstier og plejecentre over hele landet. Ny forskning giver et bud på hvorfor, og det handler ikke mindst om en målrettet indsats fra folkene bag idéen.

 • Offentlig-private innovationspartnerskaber – virker det?

  Publiceret 30-09-2015

  (Fuldt booket) OPI har snart været på dagsordenen i et årti. Men hvad er status og erfaringerne fra praksis? Hvilke drivkræfter og barrierer er der for samarbejderne, og er de overhovedet innovative? COI og KORA inviterer til innovationscafé i...

 • Masser af gode praktikantspørgsmål til blindeinstitut

  Publiceret 30-09-2015

  Det landsdækkende Instituttet for Blinde og Svagsynede i Hellerup fik besøg af to praktikanter fra SKAT og Lyngby-Taarbæk kommune som led i COI’s Innovationspraktik. Det førte til en byge af nysgerrige spørgsmål.

 • Prisbelønnet arbejdsplads delte ud af simple, men effektive tricks

  Publiceret 30-09-2015

  Som led i COI’s Innovationspraktik besøgte udlændingestyrelsens Goran Kreso social- og beskæftigelsesfolkene i Lolland Kommune, der har fået flere priser for godt arbejdsmiljø. Med hjem fik praktikanten effektive værktøjer til bedre trivsel.

 • Praktikant blev kastet direkte ind i hverdagen

  Publiceret 18-09-2015

  Sonja Meyer fra Herning Kommune tog i innovationspraktik hos de digitale innovatører ved Odense Universitetshospital – og blev straks kastet ud i arbejdet med brugerdreven innovation.

 • Kommuner satser stort på innovation

  Publiceret 14-09-2015

  På bare fire år er antallet af kommuner med en innovationsstrategi næsten firedoblet. Hver anden kommune har nu en strategi og mere end halvdelen en innovationsenhed.

 • Stor afstand giver store fordele

  Publiceret 11-09-2015

  COI’s praktikuge er i fuld gang. Hos Region Nordjyllands Idéklinikken er der besøg fra den modsatte ende af landet i form af Kristina Velser fra Frederiksberg Kommune. Hun oplever betydelige gevinster ved at have flyttet sig langt væk fra hverdagen.

 • Praktik inspirerer til tværfaglighed

  Publiceret 09-09-2015

  COI’s Innovationspraktik er i gang. Sagsbehandlende ergoterapeut Camilla Mohr fra Middelfart tog turen til en intensivafdeling i Silkeborg – og blev hurtigt inspireret af afdelingens tværfaglige arbejde.

 

Søg i nyheder

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret om offentlig innovation. Tilmeld dig COI's nyhedsbrev. Udkommer cirka tre gange om måneden.