Vil du læse om andres erfaringer med Innovationspraktikken?

Dyk ned i cases og artikler fra de tidligere år af Innovationspraktikken, der forløber for tredje gang. 

Tilmeldingen er åbnet 3. maj.

Du kan tilmelde dig Innovationspraktikken til vært og praktikant: coi.dk/ipraktik/tilmeld 

Og læs alt om det praktiske her: Derfor skal du deltage i Innovationspraktikken

Artikler fra 2016 om Innovationspraktik 

Modsætninger mødes i praktikken
Innovationspraktikken i København Kommunes socialforvaltning bød på et umage match. Kriminalassistent Henrik Skov Nielsen var i praktik et meget fremmed sted.

Løbende start for praktikanter i Fredensborg
I Fredensborg Kommune er to innovationspraktikanter landet i Team Strategi og Kommunikation. Conni Prüss fra Gentofte Kommune og Anne Kring fra Region Hovedstaden er kommet for at blive inspireret og suge til sig.

Praktikant i Viborg: Sådan arbejder vi ikke hjemme i Næstved
Jobigen i Viborg åbnede dørene for hele fire praktikanter. Praktikvært Jette Just Ibsen mener, at det skal stedet kunne rumme, når folk viser interesse. Og Jobigen er varmefortalere for innovation. 

Innovationspraktik bryder sektorgrænser: Vi skal være kollegaer frem for konkurrenter
Ideklinikken i Aalborg havde inviteret en kommunal fundraiser indenfor til en praktik, hvor ideer og metoder blev udvekslet og konkrete problemer løst trods de forskellige sektorer.

Artikler fra 2015 om Innovationspraktik

Prisbelønnet arbejdsplads delte ud af simple, men effektive tricks
Som led i COI’s Innovationspraktik besøgte udlændingestyrelsens Goran Kreso social- og beskæftigelsesfolkene i Lolland Kommune, der har fået flere priser for godt arbejdsmiljø. Med hjem fik praktikanten effektive værktøjer til bedre trivsel.

 

Masser af gode praktikantspørgsmål til blindeinstitut
Det landsdækkende Instituttet for Blinde og Svagsynede i Hellerup fik besøg af to praktikanter fra SKAT og Lyngby-Taarbæk kommune som led i COI’s Innovationspraktik. Det førte til en byge af nysgerrige spørgsmål.

 

Praktikant blev kastet direkte ind i hverdagen
Sonja Meyer fra Herning Kommune tog i innovationspraktik hos de digitale innovatører ved Odense Universitetshospital – og blev straks kastet ud i arbejdet med brugerdreven innovation.

 

Stor afstand giver store fordele
COI’s praktikuge er i fuld gang. Hos Region Nordjyllands Idéklinikken er der besøg fra den modsatte ende af landet i form af Kristina Velser fra Frederiksberg Kommune. Hun oplever betydelige gevinster ved at have flyttet sig langt væk fra hverdagen.

 

Praktik inspirerer til tværfaglighed
COI’s Innovationspraktik er i gang. Sagsbehandlende ergoterapeut Camilla Mohr fra Middelfart tog turen til en intensivafdeling i Silkeborg – og blev hurtigt inspireret af afdelingens tværfaglige arbejde.

 

Praktikantbesøg satte tanker i gang og skabte nye relationer
Forud for septembers landsdækkende praktik-uge har Center for Offentlig Innovation selv testet konceptet og haft besøg af en innovationspraktikant. Det satte tanker i gang og skabte en fortrolig relation for begge parter.

 

Status på ipraktikken: Send flere værter!
Innovationspraktikkens tredje og sidste match-runde skrider støt frem, men her på falderebet mangler stadig værter til at tage imod de mange tilmeldte praktikanter.

 

Skal du i innovationspraktik i uge 37?
Hvad enten du vil deltage som praktikant, vært eller begge dele, er det nu, du kan tilmelde dig innovationspraktikken 2015. Center for Offentlig Innovation inviterer alle offentligt ansatte og arbejdspladser til at være med.

 

Det handler om at skabe forstyrrelse
Hvad enten du vil deltage som praktikant, vært eller begge dele, er det nu, du kan tilmelde dig innovationspraktikken 2015. Center for Offentlig Innovation inviterer alle offentligt ansatte og arbejdspladser til at være med.

 

Praktik og jobbytte er effektiv kompetenceudvikling
Medarbejderne i Vejle Kommune har de sidste fire år udviklet deres kompetencer ved at deltage i jobbytte. Det er en stor succes, både for den enkelte og for kommunen som helhed.

 

Når I har tid til at gå til konference, har I også tid til at være i praktik!
COI deltog på Velfærdens Innovationsdag 2015 med sessionen "Tør du dele din viden?". Det handlede om Innovationspraktik, videndeling og kopiering af gode idéer. 

Tilmeld nyhedsbrev

Hold dig opdateret om offentlig innovation. Tilmeld dig COI's nyhedsbrev. Udkommer cirka tre gange om måneden.

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om cookies